Pano İçi Mikro Yangın Söndürme Sistemleri:
Yangınların çok büyük boyutta başladığı ve küçük zararlara yol açtığı bilinse de aslında tek bir kıvılcım ile başladığı da bilinmelidir. Küçük detaylar atlandığı ve ihmal edildiği zaman, küçük bir ateşlenme ile büyük zararlar oluşabilmektedir. Pano içi (mikro) yangın söndürme sistemi; minimal boyutta alınan bir önlem olmasına rağmen, hem teknik hem de montaj alanı olarak daha farklı zararların oluşmasına engel olmaktadır.
Pano içi (mikro) yangın söndürme sistemleri elektrik tesisatlarının veya pano içinde saklanan elektronik aksamlarının yangın ihtimaline karşı korunması amacıyla montaj yapılmaktadır. Isıya karşı duyarlı tubing hortumlar kullanılmaktadır. Tubing hortumların erimesi ile birlikte eriyen noktadan silindir içindeki gaz yangın başlangıcına dahi fırsat vermeden yangını söndürmektedir. Bu şekliyle koruma sağlayan yangın söndürme sistemlerinden biri olduğu görülmektedir.
Büyük ölçekli yapıların korunmasını sağlayan büyük ölçekli yangın söndürme sitemleri kadar pano için yangın söndürme sistemleri de önem arz etmektedir. Yapıların sistematik ve teknik alt yapısının pano içlerinden ve kablo galerilerinden geçtiği düşünülürse pano içi gazlı yangın söndürme sistemindeki bir aksaklığın can ve mal kaybına mal olabileceği ortaya çıkmaktadır. Mikro söndürme sistemleri tüm binanın bilişim alt yapısının korunmasını da sağlamaktadır.
Pano içi Gazlı Söndürme Sistemi Tasarımı:
Pano içi mikro söndürme sistemi tasarımında kabloların geçtiği yerlere tubing hortumlar döşenmektedir. Hiçbir kör nokta kalmayacak şekilde birçok sayıda eriyebilen bölümlerden oluşan bu tubing hortumlar sayesinde, yangın nerede başlarsa başlasın anında müdahale imkanı tanımaktadır. Alanında uzman kişilerce montajı yapılması gereken mikro söndürme sistemleri, düzenli bakımlar ile de aktif olarak korumaktadır.
Polimer boruların zayıf noktalarının yangında oluşacak ısı ile söndürme nozulu gibi çalışması prensibi uygulanmaktadır. Bu tasarımda tüpün panoya yakın yerde bulunması önemlidir. Algılayıcı sensör mantığı ile ısının artmasıyla birlikte hassas yerlerinde otomatik şekilde delinen polimer tubing, yangını söndürecek ajanın ısı yayan bölüme boşalması ile de yangına daha başlamadan önce müdahale etmektedir.
Isının tehlikeli bir boyuta gelmeden önce tubinge zarar vermesi ve söndürücü gazın üzerine yayılması temel prensibi ile çalışan pano içi mikro söndürme sistemi, Pano içi gazlı yangın söndürme sistemleri diğer sistemlere göre ağır bir ünitenin sağlıklı şekilde korunmasını sağlamaktadır. Bu özelliği ile birçok kablo galerisinde ve panoda HFC 125, HFC 236, HFC 23 ve HFC227ea gazlarının olduğu tüpler kullanılmaktadır. Böylece elektrik yangınlarında iletkenlik olmadan söndürme kabiliyeti sağlanmış olur. Müdahale edecek kişilerin de sağlık tehlikesi yaşamasının önüne geçilmiş olur.
Mikro Söndürme Sistemi Fiyatları
Mikro söndürme sistemi fiyatları konusunda elbette müşterilerimizin talepleri ve iş yapılacak birimlerin büyüklüğü önemlidir. Kaliteli malzemelerin kullanıldığı ve üretimde TSE standartlarına uygun mikro söndürme sistemi, uluslar arası standartlara da uygun olmaktadır.
Fark edilmesi zor olan ve manuel müdahaleye imkanı tanınmayacak kadar iç kısımlara sahip olan panolarda, otomatik bir sistemin varlığının zorunluluğu yadsınamaz. Korunan alanın değerinden ve yangının sonuçlarından daha az olacağı bilinmelidir. Neticede korunan sadece pano ve içindeki kablolar değil, sistemin ana mekanizması ve bina olduğu için, özellikle yangın söndürme sistemlerinde ihmal olmaması ve küçük detaylara takılmamak önemlidir. Belli noktalardaki panoların korunmasında tam bir güvenlik sağlayan pano içi söndürme sistemleri, öncelikli olarak ünitedeki makinenin, ikincil olarak da tüm binanın korunması amacına hizmet etmektedir.
Pano İçi Gazlı Söndürme Sistemleri - Kabin İçi Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri
Pano içi gazlı söndürme sistemi içerisinde muhteva edilen gazlar, HFC227ea, HFC 23, HFC 236 ea ve HFC 125 gazlarıdır. Kuru kimyasal söndürme sistemleri ile gayet ahenkli olan pano içi gazlı söndürme sistemi( kabin içi gazlı söndürme sistemi) uzman Montaj ekibimiz tarafından bizzat yerleştirilmektedir. Söndürme işlevinden farklı savunma işlevi de olan bu sistemler, maddi olarak değerli makinelerinizi, sistemlerinizi ve ekipmanlarınızı çok iyi bir şekilde korumaktadır.
PANO İÇİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİNİN VE TEKNİK ÖZELİKLERİ:
Bu yangın tesisatı, projesinde gösterilen mahallere yerleştirilen Pano içi yangın söndürme panelinde yangın bölgesini de belirterek haber verecektir. Sistem Tüp Kelepçesi Ve Tüp Askı Aparatı ile uygun yere monta edilir.. Tüp ağız çıkışında Vana ve Monometre olup Küresel Vana ve Tubing Hortumu Bağlantı aparatı ile bağlanılır. Yangını söndürecek sistem boru veya tubing şeklinde döşenmektedir. ( Azot ile 12 bar basınç altında olan polimerden üretilmiş olan boru dedektörünün (Tubing) ısı karşısında yaklaşık 100 C° de delinmesi sonucunda azot gazının açığa çıkması ve aynı anda silindir üzerindeki vanayı açması ile aktif hale gelerek başlamasıdır.) Tubing hortumunun üzerinde mevcut olan Yay ise hortumun kırılmasını önler. Pano içi Yangın Söndürme Sisteminde Isıya duyarlı hortumu yangın sıcaklığının etkisi ile aleve en yakın noktadan delinir. Bunun sonucunda gaz mahale boşalır.
Pano İçi Söndürme Sistemi ; Tek bir sistemle 8.5 m³ hacme kadar olan bölümler korunmaktadır. Pano içi mikro söndürme sistemlerinde kullanılan tüplerin ağırlığı 1, 2, 4, 6 ve 12 kilogramlık ağırlıklardır.
· Düşük maliyetlidir. Tüm odayı söndürmek yerine sadece yangın kaynağı olabilecek kabinin söndürülmesi nedeni ile ucuz bir çözümdür.
· Yangını doğruca kaynağında söndürmesi nedeni ile çok verimlidir.
· Montajı çok kısa süre içinde ve kolayca yapılır.
Pano İçi Yangın söndürme sistemi aşağıdaki ekipmanlardan oluşacaktır.
· Tüp kelepçesi
· Tüp askı aparatı
· Vana
· Monometre
· Küresel vana
· Yay
· Hortum
· Hortum sonlandırma tapası
Pano İçi Yangın Söndürme Sistemin Başlıca Kullanım Alanları
Elektrik Panoları
CNC Tezgahları
Otobüs, kamyon vb gibi ağır taşıtların motor kısımları
Rüzgar Türbinleri
Gemi makine daireleri
GSM Baz istasyonları
Arşiv raf araları
Banka ATM’leri
Bilgisayar sistemleri
UPS üniteleri
Metro ve tren vagonları